FireDesk je sustav za proizvodnju, distribuciju i arhiviranje informativnog programa. Sustav je trenutno u beta fazi i na intezivnom testiranju. Više informacija uskoro.
Novinari
Po završetku terena, zadatka ili telefonskog razgovora novinar u FireDesku jednostavno kreira prilog. Program mu omogućava da na jednom mjestu objedini tekstualni te tonski dio priloga. Word kao ni bilo koji drugi program za editiranje teksta više nije potreban. Direktno u program umeće se i tonski zapis prethodno obrađen u nekom editoru za audio zapise(npr. Cool Edit, WaveLab,...). Nakon završetka izrade priloga, novinar može direktno u programu preslušavati svoje tonove, a nakon što ga pohrani urednik ga vidi na izborniku „ pregled priloga“.
Urednici, producenti i izrada emisija
Urednik vijesti ili producent programa na zaslonu svog PC-a - bez potrebe za izravnom komunikacijom s novinarom - vide kako završene priloge, tako i njihovo nastajanje. Tako je urednicima i tijekom izrade priloga omogućeno da sugestijama i kritikama utječu na njegovu izradu. Jednostavnim „ copy – paste“ urednici „uzimaju“ priloge i umeću ih u sinopsis emisija. Osim toga, urednicima se kod kreiranja emisija nudi mogućnost izrade kompletnog sinopsisa i preslušavanje svih tonskih dijelova emisije. Sve špice, jinglovi i breakovi izravno se umeću u sinopsis.
Tonski realizatori
Jednom kad je emisija gotova, tonski realizator u režiji jednostavno učita playlistu sa emisijom u FirePlay OnAir i dobije na postojećoj playlisti sve jinglove, tonove i offove spremne za emitiranje
Arhiva
Svi prilozi spremaju se s naslovom, koji ukratko opisuje sadržaj. Prilozi se snimaju sa informacijama o preciznim kategorijama ( npr. Naslov priloga je „ Sanader o predsjedničkim izborima „, a kategorija je : Hrvatska – Vlada - premijer).

To naknadno omogućuje lakše pronalaženje i preglednu arhivu. Tako je npr. vrlo lako pronaći sve Sanaderove izjave – kako tekstualne, tako i tonske o predsjedničkim izborima. Isto tako arhiva emisija napravljena je - pregledno po danima, tako da papirnate arhive više nisu potrebne.

Osim toga, odabrane priloge je moguće dodatno opisati, sa definiranim osobama, temama, lokacijama, i drugim atributima. Tako se kod izrade novih priloga vrlo jednostavno može doći do povezanih priloga i vijesti i svih materijala od kojih se oni sastoje.
Distribucija
Na Internet stranicama korisnika sustava se generira popis priloga i emisija koje su gotove i koje su zadane za distribuciju tako da udaljeni korisnici mogu preuzimati vijesti na najpovoljniji način.