FireSave je modul za 24/7 snimanje audio sadržaja. Broj kanala koji se snimaju ograničen je brojem audio ulaza na računalu, dostupnim prostorom na tvrdom disku i snagom procesora.
Osnove
FireSave II donosi podršku za simultano snimanje više sadržaja, upravljanje snimanjem preko mreže i boljom integracijom sa FirePlay OnAir sustavom. Te mogućnosti čine ga zanimljivim ne samo radio postajama nego i monitoring agencijama, zaštitarima i drugima.
Stabilnost i pouzdanost
Zbog svoje prvotne funkcije – zadovoljavanja zakonske regulative za radio postaje FireSave II je izuzetno stabilan i pouzdan jer se ne smije dogoditi prekid snimanja iz bilo kojeg razloga. Zato čak i ako se računalo na kojem je FireSave ugasi (greška operatera, nestanak struje) pri ponovnom pokretanju računala snimanje će se automatski nastaviti.
Upravljanje preko mreže
Upravljanje kvalitetom snimanja, preslušavanje snimljenih materijala i detaljno podešavanje moguće je sa bilo kojeg računala koje je spojeno na istu lokalnu mrežu kao i računalo sa instaliranim FireSave modulom
Posebno snimanje
Osim arhivskog snimanja materijala, FireSave omogućuje i takozvano „posebno snimanje“, kojim određeni dio programa možete snimiti u izvrsnoj kvaliteti, i ta snimka kasnije nije podložna automatskom brisanju kao što je slučaj sa arhivskim snimkama.
Integracija sa "OnAir" modulom
Svi korisnici OnAir modula mogu uključivati/isključivati posebno snimanje u FireSave-u direktno sa računala u režiji. Snimljeni materijali se odmah nakon snimanja mogu reemitirati u programu.
Prostor na disku
Sve što se snima se automatski i komprimira u mp3 format zbog manjeg zauzimanja prostora na tvrdim diskovima. Moguće je odabrati četiri različite razine kvalitete snimanja – od kvalitete telefonskog razgovora do CD kvalitete. Moguće je definirati trajanje snimanja u danima. Nakon isteka roka automatski se brišu najstarije snimljene datoteke i tako se štedi sa prostorom na tvrdom disku.
Standardna PC računala
FireSave II radi na bilo kojem računalu koje podržava Windows 2000 ili novije Microsoft operativne sustave. Podržane su sve zvučne kartice koje rade i u samim Windowsima.
 
FireSave II