FirePlay OnAir je profesionalni sustav za radio automatizaciju. Velike mogućnosti, višekorisnički rad, jednostavnost korištenja i jednostavna implementacija čine ga jedinstvenim rješenjem za svaku radio postaju.
Velike mogućnosti
Fireplay OnAir sustav je napravljen posebno za rad na radio postajama. Istodobni izlaz na 4 kanala (fizička ili virtualna) zamjenjuje 4 zasebna uređaja u režiji. Preslušavanje na zasebnom kanalu služi za dodatnu pripremu pjesama ako se za time pruži potreba. Pristup bazi pjesmama i zapisima na lokalnom disku je brz i lagan s naprednim mogućnostima pretraživanja. Hot buttoni omogućavaju instant reprodukciju raznih jinglova, podloga i reklama koji se često koriste. Playlista može biti neograničeno duga. Automatsko evidentiranje svega što je odsvirano olakšava izradu izvještaja. Sinkronizacija sata u samom modulu osigurava točno emitiranje vijesti i reklama.
Jednostavnost korištenja
Pregledno i jednostavno sučelje OnAir modula za realizaciju programa daje dojam „uređaja“, a ne računalne aplikacije. To olakšava privikavanje i učenje svima koji se prvi put susreću sa računalom u režiji i/ili studiju. S druge strane, mnoštvo naprednih mogućnosti omogućava korisnicima veliku slobodu pri kreiranju radijskog programa.
Višekorisnički rad
Korisnici fireplay sustava su mnogobrojni: programski urednici, programski realizatori, dj-i/voditelji, administratori, „fonotekari“. Svi oni mogu istovremeno koristiti sustav, koristeći razna računala umrežena na radio stanici.

FirePlay OnAir se sastoji od tri modula – OnAir za realizaciju, FireOps za pripremu i planiranje, te FireStat za izvještavanje. Svi oni su povezani zajedničkom bazom podataka. Sa izuzetkom OnAir modula koji je samo jedan i nalazi se u režiji/studiju, moguć je istodobni rad više korisnika na različitim računalima na planiranju, pripremi i izvještavanju.

Ukratko, na svako računalo na radio postaji koje služi pripremi i planiranju programa moguće je instalirati FireOps i omogućiti da više glazbenih urednika (voditelja, DJ-a) odjednom priprema za svoju emisiju. Isto vrijedi i za FireStat.
Jednostavna implementacija
OnAir sustav dizajniran je da radi na bilo kojem PC računalu na kojem je instaliran noviji Windows operativni sustav. Samo podešavanje i instaliranje sustava je vrlo kratko i ne zahtjeva nikakvo posebno računalno znanje. Same aplikacije nisu gladne za resursima tako da nema potrebe za nabavom novih računala. Podržane su sve zvučne kartice koje rade u Windowsima, od onih integriranih na matičnu ploču, pa sve do profesionalnih digitalnih sa cijenom od nekoliko tisuća eura.
 
FirePlay OnAir BASIC
 
 
FirePlay OnAir FULL