FireStat II je modul za izvještavanje namjenjen svim radio postajama koje žele imati potpunu evidenciju emitiranih audio zapisa.Omogućuje jednostavnu izradu izvještaja u nekoliko klikova.
Automatsko i manualno evidentiranje emitiranja
FireStat II podržava više načina unosa u bazu podataka. Automatski se unose svi emitirani zapisi iz OnAir sustava, a pripremi je podrška za druge sustave za automatizaciju radio postaja.
Za korisnike koji reproduciraju glazbu sa CD-a, trenutno nepodržanih sustava ili običnih audio playera poput Winampa postoji mogućnost ručnog unosa pjesama. Za unos se koristi pomoćna aplikacija, a potrebno je unijeti samo izvođača i naziv pjesme.
Pristup on-line bazama podataka
Kako bi izvještaji bili potpuni potrebna je velika količina podataka koji su najčešće teško dostupni. Zato FireStat II u sebi ima integriran pristup HDS-ovoj bazi autora koja olakšava popunjavanje lokalne baze i ubrzava izradu izvještaja
Baza pjesama
Kod unosa podataka o emitiranim pjesmama potrebno je unijeti samo osnovne podatke – naziv i izvođača. Dodatni podaci važni za izvještaje (autor, album, godina) se kasnije unose, mijenjaju i brišu u samom FireStatu. Dodavanje točnih podataka olakšan je pristupom drugim bazama preko Interneta (npr HDS-ovoj Bazi autora).
Elektronski izvještaji za ZAMP
OnAir sustav dizajniran je da radi na bilo kojem PC računalu na kojem je instaliran noviji Windows operativni sustav. Samo podešavanje i instaliranje sustava je vrlo kratko i ne zahtjeva nikakvo posebno računalno znanje. Same aplikacije nisu gladne za resursima tako da nema potrebe za nabavom novih računala. Podržane su sve zvučne kartice koje rade u Windowsima, od onih integriranih na matičnu ploču, pa sve do profesionalnih digitalnih sa cijenom od nekoliko tisuća eura.
Izvještaji
Podržano je više tipova izvještaja – od prije spomenutih za ZAMP, raznih toplista (pjesama, izvođača, autora) do dokaznica za reklame. Za svaki emitirani zapis moguće je dobiti tekstualno i grafički datum i vrijeme kad je bio emitiran.
Kontrolirani pristup sustavu
Kako FireStat može koristiti više korisnika odjednom, a oni moraju imati različite nivoe pristupa funkcijama programa, omogućeno je fino podešavanje ovlasti svakog korisnika.
 
FireStat II